HTML

zsanettewellness

Minőségi életmódra váltás, személyi edzés, rekreáció, fitness, wellness, vegán életmód, elsősorban vegán táplálkozási tanácsadás, receptek. További írásaimért látogass el a JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu STROKE. www.zsanettestroke.blog.hu

Friss topikok

  • Zsanette: @Jerry Garcia: Kedves Jerry, Köszönöm bejegyzésed! Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem... (2011.11.06. 22:01) A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ
  • Köxiblog: @Zsanette: Köszönöm szépen a válaszodat. Próbálkozom. Jó egészséget és sok sikert kívánok. Feri (2011.04.13. 17:24) SPORT : JÓGA
  • Zsanette: @Fogyás: Válasz érkezett kommentedre! (2010.09.06. 21:01) ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

Linkblog

2010.06.08. 13:16 Zsanette

TÁPLÁLKOZÁS : BIOFORRADALOM

 

Bioforradalom!

 

Mit lehet enni, vagy nem enni ez itt a kérdés!

Biot vagy nem biot?

Valóban bio a bio? És mitől bio a bio? Miért jobb ha hazai termékeket fogyasztunk ellenben a külföldivel?

Vegyszerezett mezőgazdaság: betegebbnél betegebb emberek. Több rákos haláleset és még a többi súlyos betegségek, mik mára már gyermekkorban szedik az áldozatokat. Éhező emberek, annak ellenére, hogy esznek. - Miért? - Mert a vegyi anyag több a táplálékban mint a vitamin!

Bio élelmiszerek: egészséges emberek, jól működő szervezettel, szép, sudár arcokkal, energiától dúsan. Tápanyaggazdag táplálkozás, vitaminbomba.

Ezekre a kérdésekre ad választ  és hívja fel az egész világ figyelmét a a VIGYÁZAT  EHETŐ című francia dokumentumfilm.

A film egy izgalmas kutatásba enged belátást,  annak kapcsán, hogy gyermekeink egyre egészségtelenebb módon táplálkoznak.

Elsősorban a közösségi mezőgazdálkodás meghonosításáról szól, mely az alkotók szerint közös érdekünk, ha azt szeretnénk, hogy gyermekeink megérjék az érettségi-korhatárt. A rendező egy vidéki francia térség példáján, kísérletén keresztül mutatja be, milyen jót tehet egy közösségnek a helyi biotermékek használata, a jobb táplálkozás ugyanis nemcsak az egyre fiatalabb korban támadó rák és társai ellen, de a genetikailag módosított, olcsó termékek árnyékában hanyatló helyi gazdálkodás megsegítésében is fontos szerepet játszik.

A párizsi UNESCO-székház falai között elhangzó intő szavak ellenpontjaként ismerjük meg tehát a derék vidéki franciákat, akik gyermekeik példáján maguk is megtapasztalják, hogy jó a bio (és annak minden következménye), és ahogy a történet kibontakozik, lassan a néző is ráébred, hogy valójában egy jól felépített propagandafilmet néz, melyben a gyönyörűen fényképezett tájak és zöldségek hivatottak reményt adni azzal a setét jövővel szemben, amit az okosok jósolnak nekünk. 

Mi a helyzet a magyar bio - val?

Sajnos azt kell mondanunk, hogy nem sok jó! A magyar bio gazdálkodás igen gyermekcipőben jár még. Kevés a gazda, kevés a pénz, túl drága, valójában igazi bio nemis sok van!

Miért nem? Mert túl drága a kezelés, nehéz eladni olyan magas áron, így kénytelen a biogazda is némi cselhez folyamodni, hogy számára is megérje termelni az ilyen - olyan háromnegyed biot. Tisztelet a kivételnek!

Akkor kiben lehet még megbízni?

Csak a saját termésünkben! Amit mi, saját magunk termesztünk, nevelünk fel és gondozunk!

Nagykár a fővárosi és a nagyvárosi élet!

Sajnos ezek az emberek nem tudnak lemenni kertbe egy kis kapor, petrezselyemért és a zöldségekért, vagy a szomszéd nénikhez sóskáért! Mert nekik nincs kert, csak a piac és szupermarketek. Amik telis tele már a külföldi valótlan, tehát vegyszeres élelmiszernek mondott vegyanyagokkal! Még szerencs, hogy azért itt is vannak kivételek!

Mindezek tudatában én  a biot és a parasztterméket ajánlom fogyasztani emberek számára! De fontos a megbízható háttér! Tudakolódjunk a termelőről mielőtt megvásároljuk áruját!

Zsemlye Zsanette
Sport és gerinc jóga oktató, Személyi edző
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu
zsanettewellness@yahoo.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr72065528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása