HTML

zsanettewellness

Minőségi életmódra váltás, személyi edzés, rekreáció, fitness, wellness, vegán életmód, elsősorban vegán táplálkozási tanácsadás, receptek. További írásaimért látogass el a JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu STROKE. www.zsanettestroke.blog.hu

Friss topikok

  • Zsanette: @Jerry Garcia: Kedves Jerry, Köszönöm bejegyzésed! Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem... (2011.11.06. 22:01) A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ
  • Köxiblog: @Zsanette: Köszönöm szépen a válaszodat. Próbálkozom. Jó egészséget és sok sikert kívánok. Feri (2011.04.13. 17:24) SPORT : JÓGA
  • Zsanette: @Fogyás: Válasz érkezett kommentedre! (2010.09.06. 21:01) ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

Linkblog

2010.09.04. 22:10 Zsanette

ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

A nagysikerű 90 napos diéta népszerűségének titka valószínűleg az, hogy tényleg működik, valamint teljes mértékben betarthat, természetesen ember barát. A diéta kiegyensúlyozott, vitaminokban és rostokban gazdag táplálkozást biztosít, hála a sok gyümölcsnek és zöldségnek, gabonának, olajos magvaknak és a hüvelyeseknek!                                                                                                A 90 napos diétát állítólag amerikai sportorvosok dolgozták ki.                                                Az eredmény 90 nap alatt 15-20 kg (magas súlyfeleslegnél).                                                                 A fogyókúra a felesleges kilók leadása mellett megváltoztatja a szervezet működését, amivel garantálja, hogy a leadott kilók nem jönnek vissza. Nem jönnek vissza ha, életed végéig tartod a jó szokásod és sikerült végleg elhatároznod magad ez egészséges életmód mellett. Mert,  tapasztalataim szerint, eddig, az összes ember, ki ezt végigcsinálta, mind elérte célját, majd kis időn belől ismét, jól meghíztak. Azaz, mindenki eljutott a jojó szindrómához. Ha kevesebb kilót kell leadni, a diétát előbb abba lehet hagyni, de a szervezetben nem jön létre a fent említett változás.                                                                                                                                         A diéta lényege a szétválasztás. Ez azt jelenti, hogy a gyomorba mindig egyféle táplálék jut, amit így könnyen lebont. A napok sorrendjét mindenképpen be kell tartani. A diéta a fehérjenappal kezdődik, ezt követi a keményítőnap, szénhidrátnap és gyümölcsnap, majd ismét a fehérjenap következik, így követi egymást a 4 nap sorban, 90 napon át. A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely gyümölcsnap után következik, utána pedig fehérjenap jön. Cukormentes kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható.                                A reggeli minden nap ugyanaz: gyümölcs, esetleg 100 %-os, cukor hozzáadása nélkül készített gyümölcslé. Gyümölcs a délelőtt folyamán is fogyasztható, ebéd előtt 1 órával azonban már nem. (A banán is gyümölcs, tehát ez is ehető.)

Veszélye nincs, még a természetgyógyász is javasolja! Miért?

Ha megkérdezünk egy ma is élő idősebb igazi parasztot, vagy egy régi szokásokat betartó háziasszonyt, ki jártas a műanyag ételek előtti természetes tápkláklozásban, mind hasonlóan beszélik el szokásaikat étkezéseikről. Egy nap így, másnap úgy ettünk, Ha volt mit, természetesen. Volt, hogy napokig csak kenyéren, vízen voltunk, de amikor volt elég, igen, hasonlóan ettünk mint azt a 90 napos diéta mondja.

VALAMI AZONBAN NEKEM, VEGÁN ÉTKEN ÉLŐNEK KISZÚRTA A SZEMEM ÉS ELGONDOLKODTATOTT:

 

“NEM ÉRTEM, HOGY EGY SZÉNHIDRÁT NAPON, MIÉRT NEM FIGYELNEK JOBBAN ODA!                                                                          UGYANIS, HA OTT GABONÁT ÉS OLAJOS MAGVAT PÁROSÍTUNK (AMI KITŰNŐ ÉS SZUPER - SZUPER ELEDEL), NAGY ADAG FEHÉRJE FORRÁSHOZ JUTUNK.
VAGY A GABONA  ÉS  ZÖLDSÉGBEN IS SZINTÉN FELLELHETŐ A FEHÉRJE.

NEM ÉRTEM, HOGY EGY ILYEN HÍRES DIÉTÁBAN, HÍRES, TÁPLÁKKOZÁS TUDÓSOK EZT, HOGY NEM LÁTJÁK ÉS CSERÉLIK KI A RECEPTEKET? AZAZ- SZÉNHIDRÁT NAPON: CSAKIS KIZÁRÓLAG ZÖLDSÉGET + GYÜMÖLCSÖT LEHETNE ENNI. SEMMI GABONA ÉS SEMMI OLAJOS MAGOT, CSAK FOLYÉKONY OLAJ FORMÁJÁBAN.

Tisztában vagyok azzal, hogy egyik zöldségből sem lehet teljesen kiiktatni az összes fehérjét, de ügyesen összeválogatva jól ki lehet választani azokat, amelyekben a legminimálisabbak az értékek.

 

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

 

·          Fehérje nap: olajos magvak szója és alacsony szénhidrát tartalmú gabona alapú fehérjék, tengeri algák

·          Keményítő nap: Ezen na napon minden ami zöldség és gyümölcs, olajos mag és hüvelyes párosítva gabonával vagy burgonya félével.

·          Szénhidrát nap: Csak zöldség és gyümölcs. Nyersen, vagy párolva – házilag.

·          Gyümölcs nap: Minden ami friss, nyers, aszalt, főtt, párolt gyümölcs féle. Némi növényi olaj. Szükség eseten , vészhelyzetben és az életkörülményekhez igazodván olajos mag formában.

VIGYÁZZ! Némely gyümölcs túl sok szénhidrátot tartalmaz. Túlságosan megemelhetik a vércukorszintet, ami remegéshez, ájuláshoz is vezethet. Tanácsos ezért, előnyben részesíteni az alacsony glikémiás indexűeket, friss és kompót formában. Elengedhetetlennek tartom továbbá a citrom folyamatos fogyasztását is ezen ésa szénhidrát napon is kiemelkedően. Valamint, minden reggel két darab frissen facsart citrom levével és 2.5 dl ásványvízzel kezdeni a napot. “

 

·         Egyéb tudnivalók:

·         A diéta befejezése után normálisan ehetünk, azzal a feltétellel, hogy a reggeli csak gyümölcs lehet még 90 napig, vagyis délig nem eszünk mást. Erősebbek pedig csak ásványvizet vagy gyógyteát fogyasztanak.                                                                                 

·         Kicsit komplikáltnak hathat a diéta, de nem az!                                                                                    

·          Az étrendben semmit sem szabad átugorni, mert minden élelmiszernek megvan a maga feladata, és a szervezet nem lehet meg nélkülük.                                                                                      

·          Nem szokás, hogy reggelire gyümölcsöt együnk, de ebből a szervezet először az integrált cukrot használja fel, amely az idegrendszert táplálja.                                                                                           

·          Azok, akik magas vérnyomástól szenvednek, pár hét diéta után akár el is hagyhatják a gyógyszerüket, természetesen orvosi ellenőrzés mellett!                                                                             

·          A diéta alatt igyunk sok folyadékot (elsősorban vizet és gyógyteát). A sok folyadék segít kimosni a szervezetből a lebomló felesleget.                                                                                               

·          A fogyás mértéke függ a súlyfeleslegtől. Ez azt jelenti, hogy akinek nagyon sok a súlyfeleslege, gyorsabban és többet fogy, mint akinek kevés.

  

 

Sportbaráti üdvözlettel!
Zsemlye Zsanette
Sport és jóga - spine oktató, Személyi edző
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu   www.zsanettewellness.blog.hu
zsanettewellness@yahoo.com

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr962271988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fogyás · http://www.enportal.hu/ 2010.09.06. 12:20:50

A 90 napos diéta tényleg használ viszont van egy kedvencem: a GI-diéta több info itt: www.enportal.hu/gi-dieta.html

Zsanette · http://www.zsanettewellness.hu 2010.09.06. 20:57:17

Köszönöm a kommentet! Úgyszintén támogatom, de csakis kizárólag vegán módon tegyétek azt! Ideje lenne már azt is megírnia valakinek!
süti beállítások módosítása