PALACSINTA, PALACSINTA, PALACSINTA...
Hogy miért írok ilyen sok receptet a nyár folyamán?
Mert szeretnék Nektek segíteni, hogy könnyedén, könnyű ételekkel élhesds túld ezt a kellemetlen tikkasztó hőséget, mi megannyiunknak kedvezőtlenül hat.
Sokan nyáron már abbahagyják a testedzést, amit Magam, személy szerint nem értek! Ilyenkor mindig megkérdezem, hogy akkor most az étkezést, a wc - re járást is abbahagyod akkor? - Hiszen mozognunk mindig kell. Minden nap célszerű valamilyen mozgásos tevékenységet végeznünk, még szünet alatt is
Kivétel azonban itt is van, az edzők, élsportolók, hiszen Ők rengeteget edzenek nap - mint nap.
Könnyed ételeim, nemcsak a tikkasztó hőség ellen jók, de biztosan hízni sem fogsz tőlük.
E palacsinta hüvelyes lisztből készült, ami alkalmas glutén érzékenyek részére, és mindazoknak, kiknek bármilyan gabonából akadó ételérzékenységük van.
Ha ez nincs, bátran használhatsz, barna rizs, tönköly, hajdína, köles, amaranth, zab és ígfy tovább liszteket, melyek alapja gabonából való.
Használhatsz csak magában hüvelyes, vagy csak gabona lisztet is, nem fontos hozzáadnod a szóját.
Ezek a palacsinták mentesek mindenféle állati eredetű termékektől, így azok nem tartalmaznak tojást, tejet, vajat, joghúrtot.
Hogy sárgás színt kapj, tegyél a tésztába némi kurkumát. Ettől megflepően ítzletes, és szép színű lesz a tésztát.
Hányféleképpen csinálhatjuk a palacsintát?
Nagyon sok ember kedvence, kicsi, nagy, fiatal., idősebb. Sok - sok ember kedvence.
HOZZÁVALÓK: - 150gr sárgaborsó liszt + 70gr szójaliszt, ízlés szerint zöldfűszerezheted, vagy készítheted bármilyen más kedvenc, curry, csípős, édes fűszerekkel is.
TÖLTELÉKNEK: Használhatsz cukormentes Jamet, vagy szegfűszeges lében főtt gyümölcsöt, frissen facsart citromlével. Ugyanakkor, bármely más reszelt, vagy párolt zöldséggel is megtöltheted.
Sportbaráti üdvözlettel!
Zsemlye Zsanette
Sport és jóga - spine oktató, Személyi edző
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu www.zsanettewellness.blog.hu
zsanettewellness@yahoo.com