HTML

zsanettewellness

Minőségi életmódra váltás, személyi edzés, rekreáció, fitness, wellness, vegán életmód, elsősorban vegán táplálkozási tanácsadás, receptek. További írásaimért látogass el a JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu STROKE. www.zsanettestroke.blog.hu

Friss topikok

  • Zsanette: @Jerry Garcia: Kedves Jerry, Köszönöm bejegyzésed! Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem... (2011.11.06. 22:01) A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ
  • Köxiblog: @Zsanette: Köszönöm szépen a válaszodat. Próbálkozom. Jó egészséget és sok sikert kívánok. Feri (2011.04.13. 17:24) SPORT : JÓGA
  • Zsanette: @Fogyás: Válasz érkezett kommentedre! (2010.09.06. 21:01) ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

Linkblog

2010.06.08. 13:14 Zsanette

SPORT : GYEREKSPORT

Gyereksport

2010. május 15.

Kedves leendő szülök, szülők, nagyszülők és dédek.

Önnek mennyire fontos gyermeke, vagy unokája egészsége?

Nézzünk körbe magunk körül! Egyre több az elhízott, kövér, túlsúlyos, beteg gyermek! Köszönhető a mai kor táplálkozási szokásainak mára már a nagyon súlyos népbetegségek, rák, stroke, daganatos megbetegedések, magas vérnyomás, cukorszint, koleszterin, vérzsír már a gyerekeknél is egyre jobban elterjedt! Egyre több a haláleset is, mert a fiatal, gyenge szervezet nem képes ellenállni a kórokozókkal szemben.

Ennek nem szabadna így lennie!

Mi erre a megoldás?

Elsősorban egészséges táplálkozás és a mozgás! Azaz vitamin és tápanyagdús étkezés aktív életmóddal társítva. Kevés tv, video, dvd, mozi, számítógép, telefon, tespedés, nyers és friss élelmiszerekben dúskáló táplálkozás.

Már kicsi korban vigyük el a gyereket sportolni!

Járjanak úszni, atlétikai edzésekre, vízilabdázni, judozni, labdasportolni, kerékpározni, balettozni, kajakozni. Megannyi sportág közül válogathatunk kedvünkre.

Fontos, hogy a gyerek örömét is lelje abban amit csinál. Ne erőltessük rá saját akaratunkat!

Hová mehetnek sportolni? Természetesen egy sportegyesülethez. Élen a Központi Sportiskolával és még megannyi egyesülettel országszerte.

NAGY SZÜKSÉG VAN AZ TÁNPÓTLÁSRA! NE HAGYJUK A SPORTOT ELVESZNI, A SPORTEGYESÜLETEKET EMBERHIÁNY MIATT BEZÁRATNI!

Biztosítsuk számukra a megfelelő házi készítésű napi táplálékot, és folyadékot!

Vegyük észre ha a gyerek kövér, elkezdődött nála egy hízási stádium. Ne engedjük a gyarapodását. Figyeljünk rájuk és bánjunk velük  megfelelően. Semmi kényeztetést ne engedélyezzenek. Csak hétvégén, ünnep, születésnap és névnapkor. Ahogyan ez azelőtt sem volt másképpen!

Emlékszem, hogy mi még, amikor kicsik voltunk, szörpöt és üdítőt csak a hétvégén kaptunk, egy barátnőm csak szombaton kapott édességet. És nagyon is jó volt akkor. SAJNOS, MÁRA MÁR A SZÜLŐK IS ELFELEJTETTÉK EZT, EZÉRT ŐKET IS EGYRE TÖBB BETEGSÉG ÉS KÓR TIZEDEL! Annak ellenére, hogy tudják, azelőtt nekik is jobb volt úgy!

Itt a nyár eleje, újra itt a jóidő, irány a szabadba ki. Töltsenek minél több időt a természetben, mozogjanak, érezzék magukat jól!

Zsemlye Zsanette
Sport és gerinc jóga oktató, Személyi edző
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu
zsanettewellness@yahoo.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr932065520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása