HTML

zsanettewellness

Minőségi életmódra váltás, személyi edzés, rekreáció, fitness, wellness, vegán életmód, elsősorban vegán táplálkozási tanácsadás, receptek. További írásaimért látogass el a JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu STROKE. www.zsanettestroke.blog.hu

Friss topikok

  • Zsanette: @Jerry Garcia: Kedves Jerry, Köszönöm bejegyzésed! Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem... (2011.11.06. 22:01) A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ
  • Köxiblog: @Zsanette: Köszönöm szépen a válaszodat. Próbálkozom. Jó egészséget és sok sikert kívánok. Feri (2011.04.13. 17:24) SPORT : JÓGA
  • Zsanette: @Fogyás: Válasz érkezett kommentedre! (2010.09.06. 21:01) ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

Linkblog

2010.11.16. 21:18 Zsanette

ÉLETMÓD ÉS TÁPLÁLKOZÁS 30 ÉV FELETT:A REJTETT KILÓK CSAPDÁJÁBAN! AZ ÉDES VALÓSÁGOT SENKI NEM ÚSZHATJA MEG BŰNTETTLENÜL

A REJTETT KILÓK CSAPDÁJÁBAN! AZ ÉDES VALÓSÁGOT SENKI NEM ÚSZHATJA MEG BŰNTETTLENÜL

 

Ehhez a cikkhez érdemes először elolvasnod a TÁPLÁLKOZÁS: FOGYÓKÚRA A KLIENS SZEMÉVEL címűt is! Ha ezt már megtetted és érdekel még némi kis csemege ezzel kapcsolatban, úgy csemegézzünk együtt tovább

·         Mitől retteg egy nő 30 évesen?

Legfőképpen a rája rakódó plusz zsírtömegtől! Mi lesz vele harmincon túl, mert akkor úgyis ő is biztosan jól meg fog hízni!

·         Nem igaz! Ez tévedés! Ugyanis nem igaz, hogy törvényszerűen a nőknek hízásnak kellene indulniuk 30 év felett! Nézz csak körbe egy kicsit tüzetesebben! Milyen sok jó kondiban, jó alakkal rendelkező 35 – 40 – es nőt látsz az úton! Ők vajon, hogy csinálják?

·         Egyetlen egy oka van a hízás elindulásának:

-        Nem megfelelő táplálkozással kezdődik!

-        Életmódváltás

-        Stressz megemelkedése

-        Kevesebb testmozgás, aktív tevékenységek

-        Szülés utáni hormonális változások

-        Anyagcsere lelassulása

-        Kevés folyadék bevitel

-        Nem megfelelő székletürítés

-        És még sorolhatnám…

·         Mi ebből a legfontosabb? Mert e tényezőket egyetlen egy dologgal korrigálni lehet. A táplálkozás!

Nem létezik kövér ember, ha a táplálkozása és az ürítése jól működik, és ha még ez mellett sportol is, az már egy elfogadható külsővel kell, hogy társuljon.

·         És amiért mindezt leírtam neked:

Több harmincon túli nővel is dolgoztam már együtt, természetesen mind meghízott 30 évet betöltése után. Mindenki biztosan állította, hogy jól étkeznek, néha bűnöznek, de nem rendszeresen.                                                                                                                                                      Természetesen Őket is, mindet kikérdeztem a közös munkánk megkezdése előtt, hogy milyen szákosaik vannak és voltak ez előtt a 30. – év betöltése előtt?                                                               Elhangzott a munkahelyváltás, a renyhe bélműködés, nem kielégítő emésztés, stresszes életmód, kevesebb aktivitás, több ülés… De ők jól esznek, az biztosan nem lehet a gond! Dörzsölt személyi edzőként, magam sem hiszem el a legutóbbit, biztos vagyok benne, hogy ez a dolog valahol sántít, és majd idővel csak elárulja kliensem magát.

·         Úgy is van ez mindig: egy napon kibújik a szög a zsákjából!

Egyszer csak egy edzésünk megkezdése előtt, belecsöppentem éppen két barátnő beszélgetésébe – mindketten rám váróak voltak -, kik a csokoládék és a fenséges édességek mámoráról-szeretetéről beszélgettek. Gyorsan belefolytam a beszélgetésbe, nem állhattam rákérdezni- „hogy Ti akkor most valójában oda vagytok az édességét, a csokoládé napi szintű élelmiszeretek, az egyéb édességeket sem vetitek meg!

Igen, ez így van Zsanette, sajnos ez a helyzet, nem tudunk mit csinálni!

·         IGEN! MEGVAN! ITT VAN ELREJTVE A NAGY TITOK! Hát ettől híztatok meg 30 – on túl! Jött egy új munkahely, tele stresszel és munkával, inaktív életmóddal és a plusz sok – sok édességgel!

·         Ettől hízik a nő 30 – on felül! A rendszertelen, nem kielégítő táplálkozástól, inaktív életmódtól. …

 

Sokan gondolják úgy, hogy nem tudják, mitől híznak, pedig ők jól csinálnak mindent!

Ekkor, tanácsolom, írd csak le mindennapos étkezésedet. Kérd számon magadtól az utolsó falatot is, azt az egy kocka csokit, a cukorkát, a mandula szemeket, a gombóc fagyit, a több lencsét. Vizsgálódj tovább – Mozgásszegény életmódot folytatsz - e, az emésztésed rendben működik – e, milyen az anyagcseréd, fogyasztasz elég folyadékot, van elég vitamin, ásványi anyag, nyomelemed, a tested egészséges működéséhez?

Ha elakadtál valahol, ha még mindig nem találod hízásod és nem fogyásod okát, keress fel bátran, hogy segíthessek neked is titkod feltárásában!

 

Sportbaráti üdvözlettel!
Zsemlye Zsanette
Sport és gerincjavító jógaoktató, Személyi edző
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu   www.zsanettewellness.blog.hu
zsanettewellness@yahoo.com

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr862453471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása