HTML

zsanettewellness

Minőségi életmódra váltás, személyi edzés, rekreáció, fitness, wellness, vegán életmód, elsősorban vegán táplálkozási tanácsadás, receptek. További írásaimért látogass el a JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu STROKE. www.zsanettestroke.blog.hu

Friss topikok

  • Zsanette: @Jerry Garcia: Kedves Jerry, Köszönöm bejegyzésed! Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem... (2011.11.06. 22:01) A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ
  • Köxiblog: @Zsanette: Köszönöm szépen a válaszodat. Próbálkozom. Jó egészséget és sok sikert kívánok. Feri (2011.04.13. 17:24) SPORT : JÓGA
  • Zsanette: @Fogyás: Válasz érkezett kommentedre! (2010.09.06. 21:01) ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

Linkblog

2010.06.09. 20:48 Zsanette

TÁPLÁLKOZÁS

Pörkölt földimogyoróval, sóskával töltött cukkini:

A magadszedett pörkölt földimogyorót megpucolod.

A cukkiniket héjával, vagy anélkül megpárolod és a végén vágsz bele egy jó mély csíkot hosszában. Szórd meg tárkonnyal.

A sóskát megpárolod adhatsz hozzá némi olajat, azon dínszteld is meg némi fokhagymával, római köménnyel. Ezt a dínsztelt sóskákat keverd össze a földimogyoróval és kanalazd, azaz töltsd bele a félbevágott párolt cukkinikbe.

  • Nagyobb mennyiségben ez lehet egy ebéd,kissebben viszont egy vacsora. Ha szeretnéd lehet köret is, de ehetsz mellé még némi gabonafélét, tésztát, burgonyát, hüvelyest és még némi fehérjét is, pl: tofut, vagy gabonafehérjéket - szejtánt / tönkölybúza fehérjét.

Padlizsán tofu mártogatóval:

A padlizsánt tetszés szrinti módon párold meg, vagy olajon pirítsd meg jó puhára. Szórd meg rozmaringgal - őrölt / morzsolt / friss formájában is jó.

A tofut főzd a levében és adj még hozzá némi egész koriandert. Megpuhulása után adj hozzá, szerecsendiót, kurkumát, gyömbért, aki mégerősebben szeretné, adhat még némi chilipaprikát, borsot is hozzá, és még egy kevés citromot és növényi édesítőt / mézet.Minden fűszerből 1 teáskanálnyi mennyiség javasolt, kivéve az erősebbeket! A tofut és a fűszereket kézimixerrel / villával összetörjük.

Eheted a öket külön is, de rá is öntheted a padlizsánra a mártást.

Elfogyasztási javaslatom lásd az előző receptnél itt:

  •  

 Hamis tejberizs:

A nagyon jól megfőtt, kb 40 - 50' - ig , szójababot kézimixerel, összeturmixolod, adsz hozzá kis növényi édesítőt / mézet, megszórod karob / kakaó / kávé / fahéjjal. Legfeljebb citrommal locsold, gyümölcsöt ne adj hozzá, hiszen a szójabab zöldség! NEM PÁROSÍTJUK EZEKET!

Eredeti uborka saláta:

Ahány ház, annyi szokás, ki - ki meghámozza, ki - ki nem az uborkát.

Reszelt uborkát öntsük le növényi édesítővel és citrommal ízesített vízzel, adjunk hozzá 1 - 2 karika nagy kerek paprikát, lehet csípős is. Megszórhatjuk piros csili / csemege paprikával. De tálalhatjuk natúron is a levében!

Sporttársi üdvözlettel!
Zsemlye Zsanette
Sport és gerinc jóga oktató, Személyi edz
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu   www.zsanettewellness.blog.hu
zsanettewellness@yahoo.com

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr452069908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása