HTML

zsanettewellness

Minőségi életmódra váltás, személyi edzés, rekreáció, fitness, wellness, vegán életmód, elsősorban vegán táplálkozási tanácsadás, receptek. További írásaimért látogass el a JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu STROKE. www.zsanettestroke.blog.hu

Friss topikok

  • Zsanette: @Jerry Garcia: Kedves Jerry, Köszönöm bejegyzésed! Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem... (2011.11.06. 22:01) A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ
  • Köxiblog: @Zsanette: Köszönöm szépen a válaszodat. Próbálkozom. Jó egészséget és sok sikert kívánok. Feri (2011.04.13. 17:24) SPORT : JÓGA
  • Zsanette: @Fogyás: Válasz érkezett kommentedre! (2010.09.06. 21:01) ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

Linkblog

2010.06.11. 20:04 Zsanette

VÁLTOZÓ KOR, A MENOPAUSA ÉS A NŐK. VALÓBAN OLYAN SZÖRNYŰ DOLOG AZ? NEM, NEM MINDEN ESETBEN.

Változó kor, azaz a menopausa és a nők. Vedd könnyedén a klimaxot

A  változó kor eljöttével a menstruáció elmúlik a nő életében. Ezt hívják menopausának.

Egy új életszakasz következik be.  Van ki nagyon örvend a menstruációs napok elmúlásától, van ki tudomást sem vesz róla.

Az új életszakaszban, a korábbinál is fontosabb, hogy figyeljünk testünk jelzéseire. Ilyenkor már sok mindent nehezebben viselünk el!

A klímaxról sok ellentmondásos dolgot lehet hallani, és ezek legtöbbje nem hat éppen bátorítóan a nőkre. Azonban ez nem mindig van így!

A táplálkozás szerepe igen is nagyon fontos tényezővé válik! Nagyon érdemes erre külön figyelmet szentelni!

Sok nő a hangulatingadozását, depresszióját étkezésben vezeti le. Szinte észrevétlenül jönnek fel a kilók rájuk. Maguknak nem is vallják be, hogy mennyit és mikor és mit is esznek!

A megnövekedett ételmennyiség, ami igen sokszor származik a csak bekapok némi falatot – ból, édességek, nassolnivalók, hamar megnövelik a testsúlyt és nagyon csúnyán, extra méretűre is képesek meghízni ezek a nők.

Igenis kordában kell tartani az étkezési szokásokat, a táplálék alapértékét és testmozgást. Továbbá, a pihenést és a munkát is.

A növényi koszt az első helyen áll a túlélési ranglistán: zöldség, gyümölcs, hüvelyesek, olajos magvak és azok olajai, gabonafélék

Ebben az  időszakban különös szerep jut a növényi hormonoknak. A növényi hormonok segítenek egyensúlyt teremteni a klimax éveiben. Ezekből az anyagokból sok található a lenmagban és a csicseriborsóban.

Fogyasszunk bőségesen izoflavonoidokat, melyek bőséges koncetrációban találhatóak meg a hüvelyesekben, főként a szójababban és a csicseriborsóban.

A másik csoport a ligánok, amelyek a gabonafélékben találhatóak, különösen nagy mennyiségben a lenmagban is

Az olyan, korábban megszokott élvezeti cikkek, mint pl. a kávé, az alkohol,  a nikotin, az állati fehérje és zsíradék rontják a tüneteket. Ezek hatására fokozódnak a hőhullámok és az alvászavarok

Sok nőnél ekkor alakul ki tej vagy gluténallergia.

A sport javítja a  kedélyállapotot és a közérzetet

Vizsgálatok igazolják, hogy a sport védő hatású a változó kor előtt, de még fontosabb, ha már kialakultak a klimaxos tünetek. Emellett pedig, az öregedést is gátolják, legyen szó bár fizikai  vagy szellemi képességről.

 

 

Sporttársi üdvözlettel!
Zsemlye Zsanette
Sport és gerinc jóga oktató, Személyi edz
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu   www.zsanettewellness.blog.hu
zsanettewellness@yahoo.com

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr502074919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása