HTML

zsanettewellness

Minőségi életmódra váltás, személyi edzés, rekreáció, fitness, wellness, vegán életmód, elsősorban vegán táplálkozási tanácsadás, receptek. További írásaimért látogass el a JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu STROKE. www.zsanettestroke.blog.hu

Friss topikok

  • Zsanette: @Jerry Garcia: Kedves Jerry, Köszönöm bejegyzésed! Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem... (2011.11.06. 22:01) A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ
  • Köxiblog: @Zsanette: Köszönöm szépen a válaszodat. Próbálkozom. Jó egészséget és sok sikert kívánok. Feri (2011.04.13. 17:24) SPORT : JÓGA
  • Zsanette: @Fogyás: Válasz érkezett kommentedre! (2010.09.06. 21:01) ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

Linkblog

2010.07.08. 15:57 Zsanette

TÁPLÁLKOZÁS

Dinnye vagy tök?

 

Melyiket egyem, melyiktől nem fogok hízni!

Csokit eszem, de dinnyét nem! Dinnyét eszem de a tököt nem! Hangzik el sok - sok kliensem szájából. Miközben csodálkoznak, hogy nem fogynak.

De csak egy - két kis kocka, egy kis szelet dinnye!...

Hiszem, ha látom! Mert lehet, hogy az az 1 - 2 szelet egész napig eltart és akkor az már lett 1 tábla is azon a napon. Nagy baj! Egyél inkább zöldséget, vagy ha azt nem egyél egy hatalmas hajó dinnyét! Jobban jársz hidd el!

Vagy még jobb ha zöldséget eszel, főve, párolva, olajon pirítva, marinálva, nyersen...

Dinnye vagy tök?

Tény, hogy a zöldségtől nem fogsz soha meghízni. Azért tarts mértéket!

Hogy lehet az, hogy a dinnye, mint gyümölcstől híhatsz, a tökfélétől, mint zöldségtől nem?

A gyümölcscukor hajlamos több vizet viszatartani, azaz megkötni a testben. Az egyszerre bevitt nagy mennyiségű víz és cukor megnöveli a sajtek ozmotikus hatását, térfogatuk megnő, ezáltal nő a súlyunk is. Ellentétben a zöldségek cukortartalmával. Hiába, hogy mind a kabakos félék, sznite egytől egyig ugyanannyi Kcal - át, vizet, szénhidrátot tartalmaznak. Mégis másképpen hatnak.

Ha elég kevés dinnyét eszel, akkor ez a veszély nem állhat fenn, tehát, ne aggódj, nem kell lemondanod teljesen eme finomságokról. Csak tarts mértéket.

  • Kéthagymás currys, földimogyorós párolt tök

HOZZÁVALÓK:

- főzőtök 1Kg

- Pörkölt, héjas földimogyoró, 25g héj nélkül, amit Te törsz meg

- Kókuszolaj, lenmagolaj 2 - 1 evőkanál

- currymártás: egész koriander, kurkuma, friss reszelt gyömbér, fehérbors, szerecsendió, római kömény őrölt, 1 teáskanálnyik, fél frissen facsart citrom leve, némi víz tetszés szerint, 2 féle közepes méretű hagyma és az olajak - fentebb -

ELKÉSZÍTÉS: Megpárolod a háromszög alakúra vágott tököt, megtisztítás, ha kell kimagozás után. Megtöröd a földimogyorót. A mártás alapokat a dínsztelt hagymához hozzáadod és az olajak melett még némi kis vízzel felengeded, míg kedvező mártást kapsz.

Sportbaráti üdvözlettel!
Zsemlye Zsanette
Sport és gerinc jóga oktató, Személyi edző
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu   www.zsanettewellness.blog.hu
zsanettewellness@yahoo.com

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr582138758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása