HTML

zsanettewellness

Minőségi életmódra váltás, személyi edzés, rekreáció, fitness, wellness, vegán életmód, elsősorban vegán táplálkozási tanácsadás, receptek. További írásaimért látogass el a JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu STROKE. www.zsanettestroke.blog.hu

Friss topikok

  • Zsanette: @Jerry Garcia: Kedves Jerry, Köszönöm bejegyzésed! Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem... (2011.11.06. 22:01) A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ
  • Köxiblog: @Zsanette: Köszönöm szépen a válaszodat. Próbálkozom. Jó egészséget és sok sikert kívánok. Feri (2011.04.13. 17:24) SPORT : JÓGA
  • Zsanette: @Fogyás: Válasz érkezett kommentedre! (2010.09.06. 21:01) ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

Linkblog

2010.07.08. 16:36 Zsanette

TÁPLÁLKOZÁS, NÉHÁNY JÓTANÁCS AZ EGÉSZSÉGEDÉRT, ÉS A JÓ FORMA MEGTARTÁSÁÉRT

  • Szükségünk van - e táplálékkiegészítőkre?

Sajnos igen! A mai kor embere, aki nem képes kontrollálni és jól vezetni a táplálkozási szokásait, azaz össze vissza étkezik, " Á, majd eszem, bekapom valamit" - mondja, azoknak igen, szükségük van a kiegészítőkre. Valamint azoknak, akinek meghatározott szigorú diétájuk van bizonyos akkut betegségek, emésztés, gyúgyszerszedés miatt.

Elmondható, hogy akik meglehetősen erre jól odafigyelnek, ők általában erre nem szorulnak rá. Ide tartoznak zömével a vegetáriánusok, reform életmódot követők, és mindazok, akik valamelyeset is ügyelnek és szem előtt tartják étkezési szokásaikat. Előfordalhat, hogy nekik sem mindig sikerül megfelelően összehozni a kívánt vitamin és ásványianyag mennyiséget, ezért ők is kiegészíthetnek.

Hogy kinek mennyi az ajánlott napi szükséglete? Azt nem lehet megmondani, ugyanis mindenkinek eltérő. Más a gyermek, a felnőtt, a fiatal, az idős, az öreg, a sportoló, az inaktív, a nő a ffi, a menopausában lévő és még a menstruáló nő.

  • Glutén érzékeny, vegán vagy és nagyon szeretnél enni palacsintát, kenyeret, péksüteményt, pizzát.

Ne aggódj, csicseriborsó, sárgaborsó és még számos más hüvelyes lisztet tudsz használni ezekhez. Recepteket már ítram ezekkel kapcsolatosan és még folyamatosan tötök is fel később, keresd a "táplálkozás" alatt őket.

  • Margarint vagy olajat vagy vajat használjak?
    Az biztos, semmiképpen sem margarint! Mindegy, hogy növényi, hogy pálma, kókusz, olíva... a margarin az margarin marad, mely egy molekula híllyán majdnem műanyag már! Olajat használj ha vegetáriánus vagy, lakto óvok használhatnak tisztított vajat, azaz gheet, az már nem tartalmaz állati fehérjét, csak állati zsírt.

 

Sportbaráti üdvözlettel!
Zsemlye Zsanette
Sport és gerinc jóga oktató, Személyi edz
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu   www.zsanettewellness.blog.hu
zsanettewellness@yahoo.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr62138827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása