HTML

zsanettewellness

Minőségi életmódra váltás, személyi edzés, rekreáció, fitness, wellness, vegán életmód, elsősorban vegán táplálkozási tanácsadás, receptek. További írásaimért látogass el a JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu STROKE. www.zsanettestroke.blog.hu

Friss topikok

  • Zsanette: @Jerry Garcia: Kedves Jerry, Köszönöm bejegyzésed! Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem... (2011.11.06. 22:01) A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ
  • Köxiblog: @Zsanette: Köszönöm szépen a válaszodat. Próbálkozom. Jó egészséget és sok sikert kívánok. Feri (2011.04.13. 17:24) SPORT : JÓGA
  • Zsanette: @Fogyás: Válasz érkezett kommentedre! (2010.09.06. 21:01) ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

Linkblog

2010.11.16. 13:29 Zsanette

TÁPLÁLKOZÁS:TESCÓ ÚJABB ÜGY

Korábban lejárt szavatosságú, romlott zöldségeket csomagoltak újra és árusítottak a Tesco mélyhűtöiben, a napokban pedig, bélsárral szennyezett csirkét találtak egy Tescóban.

850 ezer forintra bírságolta és 50 ezer forint eljárási költség megfizetésére kötelezte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) a Tescót, mert annak dunaújvárosi áruházában háromszáz kiló bélsárral szennyezett csirkehúst találtak.

A hivatal szerint a Tesco hulladékmegsemmisítő igazolással bizonyította, hogy megsemmisítették a vitatott tételt, amely egyébként annyira szennyezett volt, hogy az MGSZH laborvizsgálatot sem végzett. A lap (Magyar Nemzet, ahol a cikk olvasható volt )  ezzel szemben a Tesco belső levelezéséből úgy tudja, hogy a hatósági vizsgálat és büntetés ellenére sem vonták ki a forgalomból a szállítmányt. A cég csupán fokozott figyelmet kért a dolgozóktól és azt, hogy amennyiben újabb szennyezett terméket találnak, azt elkülönítve tárolják a raktárban.

A multicég egyébként fellebbezés nélkül fizetett, a bírság egy részét pedig ráterhelte a dolgozókra - írja a lap.

Teljesen mindegy már, hogy hús, vagy zöldségárú! A Tesco nem megbízható! Romlott és silány minőségű élelmiszernek nem mondható, csak nevezett étel - ital áruk sorakoznak a polcokon, a zöldségeket külföldről szállítják, mik szinte teljesen hasztalanok, hiszen azok is tele vannak vegyszerekkel, gyorsnövesutőkkel, szépítő külső lakk bevonattal.

Mi a megoldás, hogy pénzünket ne dobjuk ki így feleslegesen romlott és tápanyaghiányos ételekre?

Termeljünk magunknak, de ha ez nem lehetséges, sétáljunk el a legközelebbi megbízható keedves szomszédhoz, és vásároljunk tőlük.

- Te bezáratnád - e a nagy, külföldi multinacionális cégeket, mik elveszik a kiskereskedők pénzét és a pénzt csak külföldre szállítják, kik kétes termékeket árulnak?

- Te, hogyan véded meg egészséged, hol vásárolsz általában és mit?

Úgy gondolom, egészségünk megóvása érdekében, mindenkinek a saját kezében van a saját életének lehetőségeinek a kiválasztása. Tehát érdemes lenne eme pár soron elgondolkodnunk keveset és közösen fellépni végre világszerte az emberiséget lesúlytó csalárdságokra, mik a pénz, a hatalom nevében beszélnek.

Sportbaráti üdvözlettel!
Zsemlye Zsanette
Sport és gerincjavító jóga oktató, Személyi edző
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu   www.zsanettewellness.blog.hu
zsanettewellness@yahoo.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr492452296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása