HTML

zsanettewellness

Minőségi életmódra váltás, személyi edzés, rekreáció, fitness, wellness, vegán életmód, elsősorban vegán táplálkozási tanácsadás, receptek. További írásaimért látogass el a JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu STROKE. www.zsanettestroke.blog.hu

Friss topikok

  • Zsanette: @Jerry Garcia: Kedves Jerry, Köszönöm bejegyzésed! Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem... (2011.11.06. 22:01) A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ
  • Köxiblog: @Zsanette: Köszönöm szépen a válaszodat. Próbálkozom. Jó egészséget és sok sikert kívánok. Feri (2011.04.13. 17:24) SPORT : JÓGA
  • Zsanette: @Fogyás: Válasz érkezett kommentedre! (2010.09.06. 21:01) ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

Linkblog

2010.08.18. 15:41 Zsanette

TÁPLÁLKOZÁS: BABLEVES

 

Nem, ez nem az a csülkös bableves fajta és nem is hasonló.

Mert nem szeretnék olyan ételeket készíteni amik ízvilága hasonló a hússal készült ételekével. Mert ezek a receptek mind - mind vegánok. Azaz teljesen mentesek mindenféle állati eredetű élelmiszertől és a felesleges adalékanyagoktól.

HOZZÁVALÓK: 1Kg vörösbab, 2teáskanál egész oregáno, 3 csokor petrezselyem - friss, 1tkanál egész bors, 1tkanál római kömény, 5 egész babér levél, fél üveg vörösborecet, 0.5 - 1 frissen facsart citrom leve, növényi olaj, amit a tálaláskor adjunk hozzá, személyenként kb 2 - 3 ekanállal.

ELKÉSZÍTÉS: A megmosott babot egy nagy edényben megfőzni, a kész, puhára főtt babhoz adhatjuk hozzá a fűszereket, kivéve a citromot. Fedővel letakarva teljesen kihűtjük. Másnap fogyasztható. Azért nem azonnal akkor, mert várrni kell, hogy a fűszerek jól összeérjenek.

TIPP: a kész bableveshez, tálaláskor add hozzá a friss citrom levét.

TOVÁBBi TIPPEK: - Kézimixerrel alaposan összemixelve kitűnő babkrémet kapunk, amit felhasználhatunk esetleg az egész babok tetetjén krémes mártásként, de ha sűrűbbre hagyjuk, úgy pedig egy szendvicsbetétet kapunk, vagy egy kis nassolnivalót.

Miből egyem a babot és milyen rendszerességgel?

Népi szokásokhoz híven edénybe tálaljuk a babot, vagy valamilyen paraszti stílusú mélytányérban. Én szoktam enni közvetlenül melegítés után az edényből! És sokszor azzal futkosok fel s alá a lakásban, ki - be a teraszra, vagy a konyhából a nappaliba. Tudod micsoda jó dolog leülni a kedvenc helyemre a lakásban, kényelmesen az edény meleg babbal, és bekanalazni azt?! SZUPER! Szerintem mind a nők, mind a férfiak többsége kedveli is ezt!

Babot enni?: Lehet minden nap és rotálva is. Ha mindennap eszel, azért jó ha változtatod azokat. Pl: lencse + vörös...

Mivel egyem a babot?

Eheted: magában, burgonyával és gabona félével, tofuval és más növényi fehérjés feltéttel, fasírttal. zöldségekkel, és a legbizarabb bab babbal - két babfélét párosítva, vagy akár többet is, vagy ahogyan azt fent is látod, egész babot mixelt babbal. És még olajos maggal is. Az egészet keverve, azaz bab és rizs, zöldség, tofu, olajos mag, olaj és frissen facsart citrom leve a legtutibb energia bomba forrásod! No nem mint Kcalóriában! Tápanyag, szénhidrát, aminósav, fehérje, zsír, rost, vitaminok, ásványi anyagok teljes és egész tárháza! Ettől lesz igazán energiája egy vegánnak.

Felfúj a bab?

Én azon szerencsések közé tartozom, akiket egyáltalán nem! Egyik sem! Ha az kellőképpen puhára főtt szemekből áll.

De, jó tudni, hogy a bab félék alfa galaktozidázokat tartalmaznak, melyet az emberi szervezet nem termel. Ezért emésztetlenül kerülnek a vastagbélbe, ahol a bélbaktériumok bontják gázképződés közben. Ez okozza a hüvelyes magvak fogyasztását követő puffadás jelenségét. Főzéssel, áztatással, csak kis mennyiségben távolíthatók el.

 

Sportbaráti üdvözlettel!
Zsemlye Zsanette
Sport és jóga - spine oktató, Személyi edz
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu   www.zsanettewellness.blog.hu
zsanettewellness@yahoo.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr592230854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása