Lúgosítás
Újra itt a tavasz! Ilyenkor szinte már mindenki érzi azt a bizonyos fáradtságot „tavaszi fáradtság van rajtam” - szokás mondani.
A nyáron vitaminokkal, ásványi elemekkel jól feltöltött szervezet is a tél végezetével már igencsak kiürül ezekből. De ha mégsem, mert tudatosan, jól összeállítottan válogattuk meg a napi eledelünket, akkor is jellemző ez a tünet kialakulása évről évre ilyenkor.
Mit érdemes ilyenkor tennünk, hogy ezen az állapotunkon hamar túlessünk és megújulva köszönthessük a tavaszt és az előttünk álló hosszú, és forró nyarat?
A tavasz a megújulás időszaka, újítsuk meg testünket, lelkünket, szellemünket egy nagy, kiadós egész testre kiterjesztett tisztító diétával.
LÚGOSÍTSUNK! BÖJTÖLJÜNK! TARTSUNK EGY TISZTÍTÓ KÚRÁT!
Hogyan? Felsorolok néhányat közülük, a teljesség igénye nélkül. Azért itt vigyázz, mert nem minden gyümölcs és zöldség egyformán jó mindenkinek! Mindenki egyén, különbözőképpen reagálunk az élelmiszerekre. Amiknek a különböző, testünkben lévő enzimek az okai.
Savasító ételek, tehát kerüld!
Kenyér és gabona: rizs, kenyér, kukoricapehely, tésztafélék tojással, tésztafélék tojás nélkül, grahamkenyér, tojás, zabpehely és az ebből készült termékek. Tejtermékek: tejszín, joghurt, lágy sajt, zsíros túró, camembert, kemény sajt, ömlesztett sajt. Magvak: mogyorókrém, földimogyoró, pisztácia. Húsok: az összes húsféle és az állat eredetű ételek összes származékai. Édességek, sós termékek: kristálycukor, keserű csokoládé, jégkrém, tejcsokoládé, teasütemény és a sósak. Sajnos vannak olyan zöldségek is, amik savasítanak: zöldborsó, lencse, bab, spárga gomba karalábé, torma, rebarbara, savanyú káposzta.
Lúgosító ételek, tehát ezeket eheted!
Zöldségfélék: - Zöldek: spenót , petrezselyem, kelkáposzta,, metélőhagyma, zeller, sárgarépa, cukkini, kelbimbó, burgonya, karfiol, hónapos retek, padlizsán, paradicsom, zöldbab, fejes saláta, kínai kel, fokhagyma, vöröshagyma, gomba, zöldpaprika, brokkoli, uborka.
Gyümölcsök: kinek kinek melyik. Van, ki azt állítja a szőlő lúgosít, van ki a savasakhoz sorolja, itt is igaz az az állítás, amit már fent olvashattál, hogy az ami jó a társadnak, nem biztos, hogy Neked is az!
Ha mindez még nem elég, fogyassz lúgosító vizeket és zöldség - gyümölcsleveket - csakis saját készítésűt.
Ne vegyél semmiféle drágábbnál drágább és jobbnál jobb lúgosító csodákat! Csak Magadban bízhatsz! Csak az általad elkészített ételed lesz az igazi és a valódi. Mert akkor a zöldség és gyümölcsleved valódi alapanyagból készült lesz és biztos lehetsz benne, hogy az nem fog tartalmazni semmi más adalék és konzerváló anyagokat.
Zsemlye Zsanette
Sport és gerinc jóga oktató, Személyi edző
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu
zsanettewellness@yahoo.com