HTML

zsanettewellness

Minőségi életmódra váltás, személyi edzés, rekreáció, fitness, wellness, vegán életmód, elsősorban vegán táplálkozási tanácsadás, receptek. További írásaimért látogass el a JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu STROKE. www.zsanettestroke.blog.hu

Friss topikok

  • Zsanette: @Jerry Garcia: Kedves Jerry, Köszönöm bejegyzésed! Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem... (2011.11.06. 22:01) A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ
  • Köxiblog: @Zsanette: Köszönöm szépen a válaszodat. Próbálkozom. Jó egészséget és sok sikert kívánok. Feri (2011.04.13. 17:24) SPORT : JÓGA
  • Zsanette: @Fogyás: Válasz érkezett kommentedre! (2010.09.06. 21:01) ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

Linkblog

2010.06.08. 13:18 Zsanette

TÁPLÁLKOZÁS : MINDEN AMIT A CITROMRÓL ÉRDEMES TUDNI

 

Citrom

 

Mit tudsz a citromról?

Savanyú, sárga, c vitaminban gazdag, limonádé alapja és teaízesítő. Általában ezt szokás tudni erről a gyümölcsről.

Tudsz - e még némi kedvező hatásáról?

- a gyomorba kerülve savasít, de vérre nézve lúgosító hatással bír. A banán és az ananász  két legjobb lúgosító gyümölcsök közé ezt is idesorolhatjuk harmadikként. ( a sorrendiség itt nem számít, kinek melyik kedvezőbb ). A citromsav természetes savként kettős hatást fejt ki a szervezetben; mintegy szabályozza azt. A feleslegesen bekerült ásványi anyagokat, sókat, bomlástermékeket oldja, kivételes újjáépítő (regeneráló) tulajdonságánál fogva a hiányzó szerves sókat pótolja, segít azokat a szervezethez kötni. Bioflavon-tartalma vértisztító hatású, és regenerálja is a véredényeket, vértisztító hatású.

- lehúzza vércukorszintet, szabályozza azt, így segít egyensúlyban tartani egész nap.

- elősegíti a zsíroldást. Bizonyára hallottál már arról a népi szokásról, hogyha nagyon zsíros és koszos edényeket mosogatsz, csepegtess a mosogató vízbe némi citromlevet, hogy segítsd a zsíroldást. Ez ugyanígy működik az emberi szervezetben is.

- a benne lévő anyagok és a C-vitamin hatására segítik az élelmiszereket eltartani, segítenek abban, hogy a rothadás később következzen be. Tegyél egy próbát: egy félbevágott körtére csepegtess némi friss citrom levét, tedd mellé a másikat is és időnként nézz rájuk. Észre fogod venni, hogy a citrommal locsolt később fog megbarnulni.

- nagyon kedvező hatása még, hogy segíti a máj méregtelenítését, tehát a működését szabályozza és úgymond, jól megtámogatja azt! Serkenti az emésztést és erősíti a gyomrot. Legértékesebb oldó és méregtelenítő gyümölcs. Bélféreghajtó és puffadásgátló hatása is van. A citromlé fokozza a nyálelválasztást, csillapítja a szomjúságot, mivel oldja és eltávolítja a szervetlen sókat.

- Fontos alapanyag a konyhában főzéshez, sütéshez. A közkedvelt aromájú fűszert a külső héjából nyerjük és  levét is éppúgy használjuk

- Vitaminjai még: P-vitamin, folsav, Kalcium, szerves savak, szelén, rostok, stb

Mindebből az közvetkezik, hogy minden egyes embernek kötelező kellene 2db, tehát nem 1, 2db friss facsart citromlével kezdenie a napot!
Nekem segít, próbáld ki te is!

Némi jótanács: Erősebbek ihatják magában,  ha nem,  idd azt egy pohár vízben hígítva, de semmiképpen nem a forró teába öntve, vagy egy 1.5L - es palackba! Forró teába öntve elveszíti a kedvező hatását, és szinte az összes hasznos anyag, plussz, igen, még a c vitamin tartalma is elillan.


Zsemlye Zsanette
Sport és gerinc jóga oktató, Személyi edző
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu
zsanettewellness@yahoo.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr112065535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása