Sóska mártás
HOZZÁVALÓK: - sóska - fokhagyma, elhagyható - növényi olaj, bazsalikom - édesító, elhagyható, kinek mi a szokása, sokan édesen eszik, sajnos!
A megtisztított sóskát olajon dínszteld meg, add hozzá a fűszereket és kézimixerrel turmixold össze.
A fokhagymát előtte pirítsd meg olajon és az olajos levével add hozzá a dínszthez, még mixelés előtt.
Padlizsán mártás, vagy padlizsános sült zöldségek
HOZZÁVALÓK: - padlizsán - cukkini - lilahagyma - édesköménygumó és a kaporja
ELKÉSZÍTÉS: A zöldségeket olajon puhára sütöd és a végén kézimixerrel összemixeled, vagy hagyhatod azokat csak úgy is, így lesz belőlük sült zöldségek
Sült tofu szeletek tofumártással és uborkasalátával, vagy Tatzikivel
HOZZÁVALÓK: - füstölt tofu a sütéshez - tárkony - metélőhagymás tofu, vagy natúr tofu és metélőhagyma, de bármilyen hagyma megfelelő, szójajoghúrt a tofumártáshoz - uborka - édesítő és friss citrom leve - kapor - fokhagyma.
ELKÉSZÍTÉS:- A füstölt tofut feltéglázod és bő olajban ropogósra kisütöd. A tényéron tárkonnyal megszórod.
- A tofumártás alapját, tehát a tofut, megfőzöd, 5 - 10 - percig, hogy ne legyen nyers, villával jó alaposan összetöröd. Szerencsés, ha tudsz venni metélőhagymásat, mert akkor, nem kell már a hagymával törődnöd. Ha mégsem tudtál olyat venni, add hozzá a felaprított hagymát, és azzal keverd össze, plussz a szójajoghúrt.
- Az uborkát felkarikázod, héjjal, vagy anélkül, édesítővel, friss citrom levével, aprózott fokhagymával összekevered.
Ez utóbbi uborkasalátát megcsinálhatod Tadziki salátának is. Csak akkor az édes lé helyett natúr szójajoghúrttal öntsd le az uborkát.
Sporttársi üdvözlettel!
Zsemlye Zsanette
Sport és gerinc jóga oktató, Személyi edz
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu www.zsanettewellness.blog.hu
zsanettewellness@yahoo.com